CARA-CARA NAK HILANGKAN KESAN LOVE BITE


5 tips untuk hilangkan kesan love bite yang mungkin boleh membantu anda..

1) Ambil sebutir panadol, hancurkan dengan sedikit air. Sapu pada tempat yg mempunyai bekas gigitan dan biarkan selama 10-15 minit atau sehingga ia kering. Kemudian bersihkan dgn air seperti biasa.

2) Jika masih kelihatan warna kemerah-merahan, sapukan sedikit cecair ubat pencuci mata (EyeMo) di bahagian tersebut. Biarkan utk seketika.

3) Sapukan beberapa ketul ais batu di leher anda sehingga kesan gigitan semakin hilang.

4) Jika cara ini tidak berhasil, cuba gunakan bawang putih pula. Ambil seulas bawang putih dan belah dua. kemudian gosokkan perlahan-lahan pada bahagian berkenaan sehinggapudar kesannya.

5) Boleh juga ‘tutup’ love bite tersebut dengan menggunakan ‘concealer’ yang sama warna dengan kulit. Selamat Mencuba!



Akhir sekali,kalau anda tak suka kesan love bite tersebut baik anda jangan gatal-gatal nak buat lagi..

15 comments:

  1. Serious menyesal bagi dia buat love bite. besar pulak tu :(

    ReplyDelete
  2. da terbuat nak wat caner u..nyesal pun xguna da berbekas..huhu..

    ReplyDelete
  3. Copem jd ker nie???

    ReplyDelete
  4. Selalu pakai bawang putih je..

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  6. Malu nak pergi kerja esok, dah la saya tak pakai tudung, confom kena perli esok. Harap tip ini menjadi la.

    ReplyDelete
  7. Hmm konfem mnjadi ek?esok nk blik uma ni haha

    ReplyDelete
  8. Comfirm menjadi ke ni??

    ReplyDelete
  9. kesiannnnn..............

    ReplyDelete
  10. Jd. Tp sket2 je tgl

    ReplyDelete
  11. Sapu ngan ubat gigi.. yg mint dia kuat.. urut smpai kering.. dlm 15 minute pastu cuci guna Listerine.. jap, nk lg power urut guna berus gigi��

    ReplyDelete